fredag 21 april 2023

Europaresa 2023. Del.13.

 15/4

Kört till Middelburg för att hälsa på våra vänner Elisabeth och Marcel. De har nyligen flyttat tillbaka till Holland efter 26 år i Sverige. Vi konstaterade att de hittat ett mycket trevligt hus som de köpt för ca 2 år sedan. Vi blir bjudna på lite sightseeing och en middag på en av restaurangerna i stan. 

Elisabeth och Marcel

16/4

Gjort en längre tur med Elisabeth som chaufför. På  så sätt har vi fått se mycket av Holland som var nytt för oss. Med ett land till stor del under havsytan behövs många dammar och slussanordningar för att hindra översvämningar. Lunch på en mycket mysig restaurant och middag hemma hos Elisabeth och Marcel på kvällen. 

17/4
Efter frukost tackar vi för oss och kör N57 mot Rotterdam. Passerar och kör vidare mot Haag. Vidare mot Noordwijk där vi gjorde ett litet stopp för fortsatt planering. Passerar Keukenhof och nöjer oss med att fotografer de färgrika fälten och konstaterar att vi aldrig sett så mycket bilar, husbilar och turistbussar på samma ställe! Fortsätter till Den Over och parkerar i hamnen. 

Några av all tulpanfält vi passerade

Parkerat i hamnen i Den Over. 

18/4

Kl. 9 avfärd över dammen Afsluitdijk (Zuiderzeedammen), 32 km, som skiljer Zuiderzee från Nordsjön och där innanhavet Ijsselmeer har bildats. Det är Hollands största insjö. Rastar innan Oldenburg. Fortsatte förbi Bremen, Hamburg och körde till Wohnmobilhafen i Rendsburg. Ätit en god middag på restaurang Dalmatien.  


Den 32 km långa Zuiderzeedammen
19/4 
Körde från Rendsburg till Römö och ställplatsen Oasen 2. 

Runt den lilla sjön står husbilarna uppställda

Har du sett så många husbilar?

Danska vinerbröd är bäst!

Rendsburg-Römö

20/4 
Körde till Hvide Sande där vi festade på fish och chips. Hamnen var full av fritidsfiskare som drog upp den ena sillen efter den andra! Fortsatte till Herning där vi sov över på "Marknadplatsen"!

Gott med fish and chips

Kajkanten är full av ivriga fiskare i olika storlekar

21/4
Sovit gott på Marknadsplatsen. Kör mot Vejle och sedan mot Fredricia, Odense, Stora Bält och så småningom över Öresundsbron. Nu är vi hemma efter 3 månader och kan börja prata svenska. Vi stannar på ställplatsen i Lagunens småbåtshamn i Limhamn.

Fri utssikt mot Öresund och Öresundsbron




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar