fredag 7 april 2023

Europaresa 2023. Del. 11.

 2/4

Kört från Campismo da Caminha till Fisterra (Finisterre). Ca 22mil. Krokiga vägar. Lunchat strax före Santiago. Fortsatte till Fisterra och ställplatsen där. Mycket trevlig värd som trots att vi inte bokat baxar in oss på en bra plats. 

En fin Playa på armlängds avstånd

Strax innan för infarten fick vi stå

Fin utsikt mot havet

Och till kvällen en fin soluppgång

Dagens rutt

3/4
Vandrat till fyren på Kap Finisterre från vår plats. T.o.r. 8 km. Avslutade med lunch på Old Captain bestående av röd scorpionfisk med potatis. Mycket gott trots namnet! Mulet väder men hygglig temperatur. 

Torget vid hamnen i Fisterra

Hamnen

Smala gator och gamla hus

Och kyrkor!

Moderna pilgrimmer 

Leden från Santiago till Finisterre

Fyrtornet på Kap Finisterre (Världens ände)

Rejäla mistlurar

Lunchrestaurangen  Old Captain

Röd scorpionfisk

Röd prydnadsbuske

4/4 
Kall nordlig vind. Vi tackar för oss och kör mot A´Corugna. Kl 15 är vi installerade på Camping Gaviota. På vägen hit passerade vi vägens högsta punkt 698 m.ö.h.

Från Finisterre till Gaviota

 Öppen utsikt mot havet från vår plats

5/4
Lämnar camping Gaviota. En av de minsta vi bott på! Faktiskt en av de prydligaste! Vi kör efter  havet med en dramatisk kustlinje tills vi kommer upp på E70/A8. Autovia del Cantabrico. Kl. 15 kommer vi till Campingen Virgin del Mar. Mycket stor camping alldeles vid havet. Väldigt få gäster. Vackert men kylig vind. 

6/4 
Promenad i omgivningen ner till havet. Klippigt och häftiga vågor. Inget för bad men väl för ögat!
Cyklat in till katedralen i Santander. Fikat på La Cathedral framför katedralen. Cyklat totalt 20.4 km med alla "felnavigerignar"!

Vågor vid Virgin del Mar

Vår cykeltur till Santander


Staty utanför Katedralen i Santander

7/4
Britt-Maries födelsedag! Kram och GRATTIS! Högtidligare firande vid senare tillfälle! Lämnar Virgin del Mar vid 10-tiden. Vi har ringt och bokat plats på en camping i Zumaia ett par mil från San Sebastian. Fler ställen vi kontaktat hävdade att  det var fullt! Här kunde vi boka, men endast för två nätter. Till det facila priset av €77! Hutlöst dyrt, men på grund av påsken passar man på! 

Dagens rutt

Omgivna av berg













 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar