lördag 16 februari 2019

Spanien 2019-02-16

16/2
Dagen började med en tvätt som sedan hängdes upp i sol och vind. Vi bestämde oss sedan för att  vandra några km efter kusten för att finna en läplats där i kunde sola och bada. Solningen gick helt OK, men något bad blev det inte eftersom vinden skapat alltför stora vågor. Vädret är fantastiskt fint, med sol och skaplig värme förutom i vinden som är kylig. Det har nu blåst O-NO  vind i några dagar och den är rätt kylig. Vart vi än går blir vi påminda om tidigare gånger som vi varit på samma ställen då i sällskap med Alladin. Han är saknad men blir aldrig glömd!

15/2
Idag har vi gjort en bussutflykt till Cartagena som ligger ca 50 km norrut efter kusten. Detta var nog fösta bussutflykten för oss i Spanien. Cartagena är en gammal stad som anlades 223 f.Kr. Dess betydelse har skiftat under åren. När där anlades en flottbas på 1700-talet steg dess betydelse betydligt. Många äldre minnesmärken men också många nyare hus som är rikligt utsmyckade. I slutet av paradgatan Calle Mayor ligger stadshuset från 1907. Cartagena har idag drygt 200 000 innevånare.

Busstationen i Cartagena

Palacio Consistorial

Vacker beläggning på Calle Mayor

Vackert utsmyckade hus längs Calle Mayor

Grand Hotel i Cartagena

14/2
"Vilodag". På kvällen cyklade vi till Veterinärkliniken i Puerto de Mazarron och hämtade en vacker träask som innehåller Alladins aska. Känns lite konstigt!

 Urna med Alladins aska







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar