tisdag 5 februari 2019

Spanien 2019-02-04

 5/2   
Rapport från Camping Playa De Mazarrón, Bolnuevo

Dags att rapportera för de dagar som gått sedan vi kom hit den 25/1. 
Vädret har varit strålande med mestadels sol och en temperatur dagtid på 15-20°. Blåst har det gjort varje dag och häromdagen var det extra mycket och när vinden kommer från havet tar den med sig en massa sand från stranden och det resulterade i att vi fick tvätta bort all sand från bilen när vinden avtagit. Nackdelen med att bo nära havet! I går och idag har dock vinden kommit från land och vi har sluppit sanden. 
Vi börjar komma in i den "dagliga rutinen" som innebär ena dagen jogging andra dagen cykling. Vi turas om så att Alladin inte behöver lämnas ensam i bilen. 
Britt-Marie har också vågat sig på ett dopp i havet! Temperaturen är nog inte särskilt hög!
Vandrar gör vi några timmar per dag. Ett utflyktsmål är Puerto de Mazarrón som ligger ca 5 km bort och där kan det passa med lunch. Annars finns bergen alldeles intill och där kan man tillbringa flera timmar. Ett par utflykter till Lavendeldalen har vi klarat av. Lavendeln har börjat blomma även om det är januari/februari. 
Viktig är också siestan och den infaller någon gång under eftermiddagen.
Idag har vi gjort en liten utflykt till Aguilas som är en närliggande stad. Vi behöver en spansk gasolflaska som vi kan byta när den blir tom. Svenska flaskor kan inte fyllas här. Vi hade framgång och hittade en. 
När vi kom tillbaka belönades vi med en trerätters lunch för 10€ per person så nu är vi mätta för dagen!

Blommande lavendel

Alladin på stadspromenad

Taggiga bergstoppar på väg till Aguilas






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar