söndag 7 september 2014

Söndag i Italien

Igår kväll kom några mörka moln och en regnskur lagomt till att vi dukat fram middagen utomhus. Det var bara att planera om och duka upp inne! 
Nu på morgonen är det dimmor mellan bergen, men det kan nog bli ännu en fin dag. Efter frukost ska vi påbörja  ännu en cykeltur och försöka ta oss till Castelnuovo där vi slutade igår. 

                               
                                                    Morgondimmor mellan bergen

Vi kommer iväg vid 9.30-tiden. Först biten är enkel cykling. När vi passerat Fastro börjar det gå utför i häftiga serpentiner och vi förstår att det blir något att bita i när vi ska hem! Vi passerar en gammal ruin, bro, akvedukt?

                               
                                            Ruin på vägen mellan Fastro och Primolano. 

När vi är nere i Primolano befinner vi oss på botten av dalgången där floden Brenta flyter och då är det slut på backarna. På ett ställe passerar vi några dansare som uppför något med anknytning till cykling! Nu har vi bara lätt motlut (eftersom vi kör uppströms) och efter 32,5 km befinner vi oss i Castelnuovo och vi kan vända.
          

                        
                                            Stretching kan bara bra när man cyklar           

            
                                
                                                            Två nöjda cyklister

                               
                                                               Dancers at work

Hemfärden går mycket lätt: svag utförslöpa och solen från sidan. Vi stannar på ett fik efter cykelbanan och tar en fika innan vi ska ge oss i kast med serpentinerna!
Det gick bättre än vi kunde hoppas! Hela 2 km serpentinväg klarades av i ett huj och efter 65 kilometers cykling är vi tillbaka vid bilen. Vi kan se tillbaka på en fin cykeldag som till störst delen gått i strålande sol och med majestätiska Dolomiterna på bägge sidor, och en vacker flod längs cykelvägen.


  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar