måndag 1 september 2014

Ännu en dag med regn

Vi kom till bilen igår kväll lagomt till det började åska och regna. Åskan gick över, men regnet har fortsatt hela natten och nu på morgonen fortsätter det. Vi har inte så "späckat" program idag, utan vi räknar med att klara av det efter lunch. Det här är sista dagen i Wien. I morgon ska vi förflytta oss sydvästut för att komma till ett bergigare område där vi hoppas på lite vandringsturer. 
Många lämnade campingen igår och nu är det lite glesare mellan bilarna. En och annan cyklist syns till och vi skänker dom en tanke eftersom vi varit i samma belägenhet som dom även om vi färdas och bor lite mer komfortabelt nu. Cykling, tält och camping är ingen jättebra kombination när regnet öser ner!
Efter lunch trotsade vi vädret, klädde oss för några timmar på stan och utrustade med de största paraplyerna gav vi oss iväg. Buss, tunnelbana och spårvagn tog oss till Hundertwasser-Haus på Löwengasse. Det är kvarter med mycket originella fasader skapade av konstnären Friedensreich Hundertwasser år 1985. Några bilder från kvarteret och ett litet shoppingcenter tvärs över gatan. Också det designat av Hundertwasser:

                                           

                     

                     

                         

Vi besökte därefter en bokhandel och inköpte en ny bilkarta över Österrike. Ifall att.....! Vi återkom lyckligt och väl och torra till bilen. Regnet det bara fortsätter!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar