fredag 12 september 2014

En mycket ovanlig dag! (Torsdagen den 11 september)

Det har regnat hela natten, men ingen åska. På morgonen upphörde regnet så småningom och vi gav oss iväg för ännu en cykeldag.
Början blev mycket backig och vi såg fram mot en härlig utförslöpa när vi skulle cykla hem. När vi väl klarat av den långa stigningen bar det iväg utför i ett par km och nu visste vi att vi skulle få jobba när vi cyklade åt andra hållet. Efter ca 15 km började det komma illavarslande ljud från mitt bakhjul och det gick mycket trögt. Allvarligt fel! Var finns närmaste cykelreparatör? Vi är strax utanför en liten stad, St Lucia del Piave, och när vi kommer in dit går vi in i först bästa affär som var ett apotek! Genast kastar de sig över problemet, en kommer ut och tittar på cykeln, konstaterar att inga bromsar ligger åt utan det är något i navet som är fel. En ringer en cykelreparatör ett par kilometer bort. Han ska kunna hjälpa oss om vi kommer dit eller så kan han hämta oss kl. 14 eftersom han stänger kl. 12, som är om en kvart! En tredje anställd hämtar sin bil, vi tar av framhjulet på min cykel och stuvar in den i hans bil. Jag sätter mig i framsätet och han kör. Kvar blir Britt-Marie. Efter några kilometer är vi hos cykelreparatören och de kastar sig genast över cykeln. Det är nu bara 10 minuter till stängningsdags. Han som körde mig och cykeln kör tillbaka för att hämta Britt-Marie och hittar henne efter ett tag. Då är hon på väg till reparatören med hjälp av instruktioner hon fått på apoteket! Dom anländer precis när min cykel kommer ut från verkstan. Ingen vill ha något betalt, varken chauffören eller reparatören! Det räckte med ett, eller flera, mille grazie! Reparatören och hans kollegor stänger för lunch, chauffören kör tillbaka till apoteket och vi kan fortsätta vår cykling. Snacka om hjälpsamma italienare! Dagens upplevelse!
Sedan förflyter allt normalt och vi vänder efter ca 30 km. Vi klarar backarna och regnet håller sig på avstånd trots att mörka moln hotar vid horisonten. Vi kommer hem utan att bli blöta. På kvällen kommer regnet, men då har vi tak över huvudet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar