fredag 10 juli 2015

Värmen försvann

Gårdagens rekordvärme kunde bara sluta på ett sätt: Ett fruktansvärt åskväder med regn bröt ut på kvällen. Efter någon timme var det över och vi kunde sova ostörda hela natten.
Alla tre tog en dusch i bilen innan vi avnjöt frukosten. Temperaturen nu på morgonen är bara 15 grader. Mer än hälften har försvunnit sedan igår!
Vi tömde spillvatten och toa och fyllde på dricksvatten innan vi gav oss iväg vid 8.30-tiden. Efter knappt två timmar fikapaus med nyinköpta croissanter.
Dagen förflöt sedan enligt planerna. Vi "nuddade" München och styrde mot Salzburg. När vi passerat Salzburg på väg mot Villach bröt ovädret loss! Först var det regna och sedan blev det hagel. Verkligt dålig sikt på motorvägen och vid ett tillfälle fick vi stanna på vägkanten tillsammans med flera bilister. När vi sedan fortsatte var det drivor av hagel mot mitträcket och en massa löv på vägen som tecken på att det blåst rejält. Så småningom såg vi omkullvräkta trä, dock inga så långa så att de räckte ut på motorvägen! När vi lämnade motorvägen strax före Villach var det ett träd som låg över vägen, men toppen var så högt över marken att vi kunde passera. Efter ytterligare några km efter vägen mot ställplatse i Rosseng var vägen nästan helt blockerad av ett nedfallet träd. Vi lyckades dock precis ta oss förbli. Efter ytterligare några km blev det stopp. Där höll den lokala brandkåren på att såga sönder ett  nedfallet träd. Vi blev stående en 5-10 minuter, men sedan var vägen farbar och vi kom fram till vår ställplats ca 18,30 efter en dagsetapp på 69 mil. I morgon väntar en etapp på ca 21 mil innan vi är på campingen i Kroatien där vi bokat en plats. I kväll fortsätter det med åska och regn. Värmen är OK, ca 16-17 grader. 
                                
                                    

                                                      Vägen blockeras av nedblåsta träd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar