söndag 22 juni 2014

Med Oslo som mål

2014-06-21

Brusand Camping är en mycket fin plats, med uppställningsplatser som är avskilda av små häckar. Sanddynerna är inte långt borta, men stranden visade sig vara mycket stenig enligt BM som försökte sig på, och lyckades också, ta ett morgondopp. Nu har vi påbörjat resan till Oslo och stannat vid Jössingefjorden för lunch. Här stannade vi också för några år sedan på vår cykling från Kristiansand till Bergen. Omgivningen är välbekant.
                                
                                            Utsikt från rastplatsen vid Jössingefjorden

Vi fortsatte med att köra RV44 mot Flekkefjord. Den vägen går också under beteckningen "Nordsjövägen". Smal, krokig och backig men ack så vacker! Det tar förstås tid och det är inte att tänka på att vi kommer till Oslo till kvällen, men det gör inget eftersom operaföreställningen vi ska se inte börjar förrän 15.00. 
Vi bestämmer oss för att stanna i Kragerö, som också är bekant sen tidigare. Redan  80-talet gjorde vi ett besök här i vårt tidigare liv som seglare! Även den förut omtalade cykelturen frå Kristiansand till Bergen förde oss hit. Nu står vi på Lovisenberg Familjecamping. Vägen hit var smal och backig, men nu har vi fått en ypperlig plats. 

                                 
                                        Lovisenberg Familjecamping med utsikt över fjorden






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar