lördag 11 februari 2023

Europaresa 2023. Del 3

5/2

Vilodag. Frukost. Följer TV-gudstjänst från Alingsås Pingstkyrka. Solar och fikar. Äter sedan hemlagad middag. Ringer några samtal (Inge o Inger, Greger) till Sverige. Lugn och skön söndag.

Vår bil i kvällssol

Vackra palmer och

Vackra planteringar

6/2

Vandrat mot Lavendeldalen. Tog av upp mot "ödehus" som vi passerade. På stigen kom vi sedan ner direkt till vårt fikaställe i Lavendeldalen. Vandrade sedan hemåt. Total sträcka 10,4 km. 

Dagens sträcka

"Ödehuset"

Agave

Två bättre begagnade bilar


Den ena är lastad och klar!

Vackra blommor mitt ibland all bråte!

En dag tar vi oss kanske till toppen?

Fikapaus i Lavendeldalen. (Blommorna har int slagit ut än!)

7/2
Tvättdag. Kör en maskin €3,5 och hänger utomhus. Bra torkväder. Städar och dammsuger bilen. Tätar avloppet som läckte lite grann när jag satte ihop det. Fikat på OASIS.

8/2 
Tänkt cykling/vandring idag. Lite väl mycket vind så vi hoppade cyklingen och vandrade till Playa de Grua som låg någorlunda i lä. BM badade. Vi fikade under en stor utskjutande klippa då det hade börjat regna. Mix stafett i skidskytte på TV. Inga bra prestationer av de Svenske! Monterat upp en brandvarnare i bilen. 
I "grottan"

Brandvarnaren 


9/2
BM gympar och jag fixar en del småsaker vid bilen. Fyller på vatten. 

10/2
Mulen morgon. Vi har funderat på lite cykling idag. Målet är Ermita de Las Balsicas. Vi tar oss dit även om de tvära backarna tvingar oss att stiga av cyklarna mot slutet. När vi vänder går det desto lättare! Cyklar till Restaurante Leonard's där vi njuter av en god lunch. Handlar ryggsäckarna fulla på Mercadona. Cyklar hem och gläds med tjejerna över fina framgångar i skidskytte sprint. 

Ermta de Las Balsicas


Utsikt över "plasthavet"

Interiör Restaurante Leonard's


Dagens cykeletapp

11/2
Det har regnat av och till hela natten och morgonen bjuder på en vacker regnbåge om än inte helt synlig från vår plats. Handlat i den lokala affären Lite saker vi avstod ifrån i går när vi måste få plats med allt i våra ryggsäckar. Idag fraktar vi hem handlade varor med Dramaten. Snett över vägen från campingen ligger en välsorterad trädgårdshandel och vi hade hoppats på lite snittblommor, men trots stort sortiment fanns inga  snittblommor. Vi fick nöja oss med en krukväxt!

Del av regnbågen

Interiörer från trädgårdshandeln


Inköpta blomman pryder sin plats på bordet











 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar