lördag 4 februari 2023

Europaresa 2023. Del 2: Första veckan på Camping Playa de Mazarron

 28/1 

Efter att vi installerat oss på Plats 141 och tvättat bilen, avnjöt vi första lunchen utomhus. På eftermiddagen vandrade vi till vårt favoritfik Oasis. Cappucino med tostadas och varm choklad  med grädde smakade utmärkt!

Vilken härlig sallad. Inköpt på Mercadona

Varm choklad med vispgrädde på Oasis

Cappucino och tostadas på Oasis

29/1

Fint väder, sol och svag vind. Vandrat till Playa de la Grua. Även i år är det ett trail lopp på 11 respektive 21 km. Vi blir omsprungna av många deltagare och mötte också en del. 
Fikat på medhavd matsäck. B-M tog första doppet! Vandrat hem ca 2x4 km.

B-M stretchar medan vandrarna drar förbi

30/1

Städdag. Dammsugit bilen och tvättat taket. Börjat skriva Del 1 av reserapporten. Grillat hamburgare på vår lilla utomhusgrill. 

31/1

Färdigställt Del 1 av reserapporten medan B-M deltar i den allmänna gymnastiken som hålls tisdagar och torsdagar. Cyklat till Puerto de Mazarron och fikat i hamnen. 




1/2

Lite kylig morgon, men klarblå himmel. Vi käkar frukost och gör oss i ordning för vandring. Vandrar genom Lavendeldalen men uppräcker bara en buske med en handfull blommor. Kanske för tidigt? Fortsätter till Playa de la Grua. Vågar oss på ett dopp i det kristallklara vattnet. Vandrar hemåt efter att vi ätit våra smörgåsar och druckit vårt kaffe. Totalt sträcka idag 9.6 km.



Stenigt och kargt för en liten pinjeplanta

Men överlevnadskraften är stor!



Matlagning utomhus. Rödlök, selleri och korvbitar får fräsa
Majs sätts till

Slutligen ost och grädde


Färdigt!

2/2

B-M gympar på förmiddagen och jag skriver dagbok. Vandrat till Puerto och köpt ett par tröjor hos Pedro Garcia. Min gamla haglöfströja duger inte längre! Äter en 3-rättersmeny på Caravelle på kajen. Kostar idag €15. För några år sedan var det €10-11. Vandrar hem. Även idag drygt 9 km.

Restaurang La Caravelle, Puerto de Mazarron

Sallade Parisienne

File Mignon

Crepes eller

äppelpaj och glass

3/2

Bingo! Efter 1 vecka på väntelista har vi nu blivit tilldelade plats 560. Nu har vi både el, vatten och avlopp på tomten! Vad mer kan vi önska? Nu kan vi stanna hur länge som helst! När vi installerat oss bjöd vi på eftermiddagsfika och bjöd in våra förra grannar från Umeå respektive Kalmar. 
Grillat kött till middag. 
Vatten och avlopp

Elanslutning

Vår lilla utomhusgrill

Grillning i full gång

4/2

Cyklat till La Azohia och åter via Leonard Sul Mare i Puerto där vi festade på pizza. Cykelturen blev totalt 38,4 km.




Sträckan Bolnuevo-La Azohia 38,4 km





















 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar