söndag 21 juli 2019

Sommarresa 2019-07-21

Vi lämnade Innhavet på morgonen. Låt mig bara säga att en anläggning i klass med den här finns inte att uppbringa i Sverige! I anslutning till en Shell station har man iordningstället ett antal platser på asfalt och med konstgräs intill att stiga ut på. Elstolpar (16 A) vid varje plats. Lättillgänlig tömninsplats för gråvatten och kemtoa. Slang för påfyllning av färskvatten. Generellt får jag en känsla av att Norge är längre fram i att planera för "bobilar" än man är i Sverige. Varför förstår jag inte.
Vi fortsatte E6 söderut och vid Tömmernes tog vi höger och ut mot Engelöya. För att komma dit får man passera en 8.5 km tunnel och en högbro=bro med en lutning som motsvarar vår backe på Röseskärsgatan fast mycket längre! Höjden har kanske bestämts av att stora båtar ska kunna passera utan problem och är inte sundet brett blir det mycket tvärt.
Vi har nu installerat oss på en plats som heter Steigen som ligger på västsidan av Engelöya och med Lofotenväggen rakt västerut. Vi har cyklat idag (första gången sedan Dammsjön!) Målet var en badplats med en sandstrand som var imponerande. Den som badade var inte helt oväntat Britt-Marie!


Sjöhus i Steigens hamn

På väg ut på cykeltur

Steigens gamla kyrka från 1200-talet

En imponerande "beach"




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar