lördag 2 maj 2015

Vandring och sight-seeing

Vi vaknade upp till en solig men blåsig dag. Vi lämnar campingen och första stopp blir Brösarps backar.

Gullvivorna på Brösarps backar

Efter  lite vandring upp och ner på kullarna blir det fika i bilen och sedan flyttar vi för att vandra längs Verkeån. Vi följer Skåneleden i drygt 1 timme. Återigen är vi fascinerade av blommorna på marken. 


Backsippan har öppnat sig mot solen.


Hästarna får ströva fritt omkring och betar gräs och annat som går att äta

När vi efter ca 1 timme vänder för att gå tillbaka till bilen börjar ju förstås krafterna att sina. Även Alladin behöver ett energitillskott!


Alladin väntar på lite godis!

Efter ca 2 timmar lyckas vi ändå komma tillbaka till bilen och ser fram mot lite käk. Då! dyker en intressant fågel upp framför bilen och familjens ornitolog skyndar ut för att studera föremålet på närmare håll. Regementsenlig utrustning?


När vi så småningom fått i oss den lite försenade lunchen beger vi oss ut på en biltur. Vi kör den s.k. Bastslingan och får några timmar med fina upplevelser efter en väg som skiftar från slät och asfalterad till grusväg på Linderöåsen. 


Rester av en gammal "basthage"

Nästan varje by på åsen hade förr en basthage med unga lindar färdiga att avverka och bearbeta för att få fram lindbasten. Bilden ovan är rester av en sådan hage. 


Gammal stenbro över Vramån vid Rickarum. Byggd år 1835 när den ersatte en träbro som funnits på platsen i över 1000 år!

Ett kort besök vid Linderöds kyrka som tyvärr var låst (som vanligt!) innan vi fortsätter till Åhus och tar in på RegenBogen Camping. 


















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar