söndag 3 maj 2015

Söndag, vilodag?

Efter en lång och tröttande dag igår, men efter en lång och skön natt vaknar vi upp till en härlig dag! Programmet för dagen är inte fastställt ännu, men Britt-Marie bläddrar igenom bunten med turistinformation och försöker komponera ihop något. Solen skiner och det är rätt varmt.


Britt-Marie i planeringstagen

Vi började med att lämna campingen och köra till naturreservatet Äspet strax utanför Åhus.


Information om naturreservatet Äspet

Ifrån reservatet syns kranarna i Åhus hamn. Vi beundrar blommorna som idag utgörs av styvmorsviol. Britt-Marie skådar fåglar och meddelar glatt att hon sett många arter som hon inte träffat på tidigare. 


På andra sidan Helgeåns utlopp skymtar man kranarna i Åhus hamn


På mycket närmare håll blommar styvmorsviol

Efter ett par timmar är det dags att lämna naturreservatet och vi kör in till centrala Åhus och inhandlar ett par glassar på Glassbåten, som är något av en instution i Åhus. Vi avnjuter dem i och utanför bilen. Alladin får också sin beskärda del!
Vi kör sedan mot Sölvesborg och lämnar E22 vid Trolle Ljungby och kör mot Tosteberga och Tostebergas hamn. Här står vi nu med vattnet alldeles framför bilen. 


Strandnära läge?
Tosteberga är en liten gammal fiskehamn. En del av husen vi hamnen har några år på nacken. Hamnföreningen har ordnat det mycket fint för husbilar. Här finns kök, toaletter, dusch och tömningsmöjligheter för gråvatten och toalettank. Tillgång till el finns också. 



Gammal sjöbod, Tosteberga hamn








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar