fredag 2 augusti 2019

Sommarresa 2019-08-02

Idag  har vi upplevt något så ovanligt som en dag i Bergen med strålande sol!
På morgonen tog vi buss och spårvagn in till centrum. Köpte biljetter för att åka upp i bergbanan. Först buss upp till bergbanan.  När bussen lastade av oss vid starten för bergbanan hamnade vi en kö som det tog oss 1 1/2 tim att komma ur, dvs komma fram till gondolen! Vi åkte upp och fick den utlovade vyn av Bergen, men vi stannade inte så länge på toppen utan ställde oss i en ny kö för att komma ner igen! Den här gången gick det bättre.
Väl nere i centrum gick vi till Fisktorget och intog vår lunch som bestod av en tallrik med delar av  kungskrabba, sallad, bröd, potatis eller potatissallad. Mycket välsmakande, men vädigt dyrt i en servering med en ljudnivå som skulle få arbetarskyddsstyrelsen att höja på ögonbrynen!
Sedan väntade en runda på konstmuseet med tavlor av bl. a. Edward Munch. Efter en kopp kaffe kände vi oss mogna för en promenad på Bergens brygga med de välkända gamla handelshusen som nu är fyllda med allehanda souvenirer mm. Många fina båtar att beundra längs kajen.
Dagen avslutades på Peppes Pizza, som höll samma goda standard som vi är "vana" vid! Rikligt med pizza och resten följde med hem i en "Doggy bag".
Spårvagn och buss tillbaka till campingen.

Den gondol vi väntat på i 1 1/2 tim!

Bergen från gondolen

Britt-Marie har tagit sig an tallriken med kungskrabba

"Knökat" med folk på Fisktorget

Handelshusen i Bergen

På kajen fullt med folk i solskenet

Vacker blomsteruppsättning omkring lusthuset!

Nu har pizzan serverats!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar