fredag 29 april 2016

Vi lämnar Frankrike

 Kall morgon. +1°. Vi lämnar campingen och kör mot Ribeuville. Vi har varit där förut och vi parkerar på ställplatsen för husbilar. Vi har kommit lagomt till lunch och beger oss till "Svarta hästen" som är en restaurang vi ätit på vid våra tidigare besök, fast då vid middagstid. Idag är restaurangen fylld av lunchätande fransmän, men vi lyckas få ett bord för två och Alladin får tränga sig imn innanför oss. Dagen rätt är sparrissoppa till förrätt och korvar, fläsk, potatis och surkål till huvudrätt. En mycket typisk rätt för regionen. Vi äter oss proppmätta! Tar en promenad i den mysiga staden och gör lite inköp innan det är dags att dra vidare. 
Lämnar Ribeuville med sikte inställd på en camping i närheten av Karlsruhe. På grund av en massa avstängda vägar lyckas vi inte nå campingen utan efter en massa snurrande hamnar vi på en ställplats i en allé utanför Karlsruhe. Vi kommer inte på plats förrän framemot kl 20. Trötta stupar vi i säng efter lite kvällste.
Har sovit gott i natt. 
Körde till Alsfeld som också är bekant sedan tidigare. Kom fram lagomt till lunch och vi hittade ett bra ställe "Kartoffelsack" där också Alladin var välkommen in. Åt en härlig lunch och fortsatte sedan vår färd norrut. 
Till kvällen har vi tagit in på en camping, Camping Birkensee, några mil söder om Hannover. 

                                     
                                                           Korsvirkeshus i Alsfeld

                                     
                                                                        Smaklig lunch!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar