torsdag 17 mars 2016

Första dagarna 15, 16 och 17 mars på vår resa våren 2016

Det är nu torsdagkväll den 17/3. Vi har varit på väg sedan måndag förmiddag och har kommit till Koningshof i Holland. Hittills har vi kört 144 mil.
Första dagens etapp slutade på en ställplats på västra Själland strax före bron över Stora Bält. Vi betalade 75 DKK för att komma inpå ett inhägnat område där vi sov. På morgonen gjorde vi en lång promenad ut på revet söder om bron. Vi har gått där förut och kanske kände Allladin igen sig!
Vi körde sedan genom Danmark och på andra sidan gränsen i Tyskland gjorde vi ett stopp vid Emil Noldes museum i See-Büll. B-M gjorde ett besök inomhus, medan Alladin och jag tog en promenad. 
Som nattplats valde vi sedan Ställplatsen Amsinck-Haus vid Hamburger Hallig. Vi fick en vacker solnedgång.

                               
                                                    Ställplatsen vi Amsinck-Haus

                               
                                                 Solnedgång över Hamburger Hallig

Kall natt och frost i gräset men varmt och gott inne med både el och gasol! Efter en något kylig morgonpromenad körde vi mot Glückstadt och tog färgan över Elbe. Kostade oss 20€. 

                               
                                     En av Elbefärjorna, dock inte den som tog över oss!

Till kvällen hamnade vi i Oldenburg på en ställplats utanför Hymer Center. Gratis förutom elen som kostade oss 2€ och det räckte ändå inte för natten utan det fick bli gasol även där. 
Ännu en kall morgon med frost. Körde mot Groningen och vidare över den långa vallen som ska hålla Nordsjön på sin plats och hålla den i schack så att inte IJsselmeer och resten av Holland översvämmas!
Vi gjorde ett lunchstopp efter att ha avverkat halva vallen. 

                               
                                                      Slussanordningen mitt på vallen

                               
    
                                                          Lunchstopp vid IJsselmeer

Vi körde till Hollands tulpancentrum Keukenhof bara för att konstatera att vi var lite väl tidigt ute. Inga tulpaner i glada färger på åkrarna! Vi parkerade och påbörjade en vandring i parken, men blev snabbt upplysta om att den var stängd! Vi fick i alla fall ta ett kort av blommorna vid entrén.

                               
                                              Vårblommor i den stängda parken

Den camping vi står på nu är den tredje inom en radie på några kilometer! Den första som vi försökte med accepterade inte att vi hade hund och den andra öppnar först i morgon! Vi är nog lite tidigt ute! Här tror jag att vi är de enda nattgästerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar