lördag 20 juni 2015

Midsommar i Dalarna

Vi bestämde oss för att för en gångs skull fira midsommar i Dalarna. I förrgår körde vi hemifrån vid 15.30 tiden. Knätofsar mm lämnades kvar hemma. För övrigt var bilen full med mat! Vi körde för första gången på ett tag E45 från Göteborg. Tyvärr förföljdes vi av regn hela resan. Gav försmak om en traditionell midsommar! På grund av tät trafik med köer förbi Trollhättan och vägarbeten väster om Karlstad tog resan lite längre tid än beräknat och vi var inte framme i Dala-Järna förrän 23.30. Bror med svägerska mötte ändå upp med te och tillbehör vid denna sena timme.
I går körde vi till Falun och hämtade B-M:s syster och fortsatte till Dammsjön där vi bjöd på midsommarlunch i husbilen i ett förtvivlat försök att reducera mängden mat i bilen. Allt fanns med: sill, potatis, gräslök, ägg, gräddfil, inlagd sill, jordgubbar och grädde mm. Midsommarstång och blommor. Eftersom lunchen var planerad för 6 personer, och vi blev bara 3, blev det förstås lite över!
Idag har vi gjort en lång skogspromenad och njutit av en vackra skogen.  En del droppar föll, men vi klarade oss ifrån regnet. Tillbaka i bilen började det igen!


Årets jordgubbar (överblivna från igår!), midsommarstång och blommor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar