lördag 12 juli 2014

Eiffeltornet mm

Idag står Eiffeltornet på dagordningen. Vi kommer dit kl 10, och ställer oss i kön till kassorna. BM sitter kvar på en bänk för att invänta vår upp- och nedstigning.

                                
                                             Bilden tagen från Trocadero mot Eiffeltornet 

Efter ca 1 timme var vi framme och kunde köpa biljetter. Dock bara till 2:a avsatsen eftersom toppen redan var fylld med folk. Efter ytterligare köande kom vi ombord på gondolen som tog oss till 2:a avsatsen. Vi tog oss runt där och fotograferade åt alla väderstreck. Kön till att köpa biljetter till toppturen var avskräckande lång, och ingen visste när den skulle början röra på sig. Kassorna var stängda. Vi beslöt oss för att ge upp toppbesöket och tog trapporna ner och ca 2 Tim efter att vi ställde oss i kön, var vi nere igen. 
Vi promenerade sedan till Musée D'Orsay. Innan vi gav oss i kast med konsten tog vi en liten fika på stentrapporna framför muséet. 
BM gjorde en lite grundligare rundvandring, medan O och jag tog det lite "lugnare"! 
Muséet är den gamla järnvägsstationen Paris Orleans som är en mycket vacker och påkostad byggnad.

                                 
                                                           Klockan i "vänthallen"

Nästa anhalt var Musée du Louvre. Här var det framför allt Mona Lisa som kallade på uppmärksamhet eller rättare sagt ådrog sig alla besökarnas uppmärksamhet. Själv satt hon där helt lugnt på väggen och log sitt milda leénde mot alla galna människor som trängdes framför henne! 

                                  
   
                                 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar